Ön most itt van:

July 2021

New Ram guard makes pumps safer

Dewatering pumps

The pump manufacturer Tsurumi now offers an impact cover that protects the build-in water level sensor even in the event of massive force.

The installation is very simple: loosen the two screws of the sensor, put on the protective cover and fasten the screws. From now on, the sensor is protected from external damage. After all, impact destruction is always possible, even with careful handling or during unattended pump operation.

The sensor on Tsurumi pumps, e.g. on the KTVE and KTZE series, comes by no means unprotected: Its flexible rubber bend absorbs shocks quite effectively - but only to a certain extent. In order to guarantee protection even in the event of violent impact, Tsurumi has developed the conical ram protection cover made of solid sheet steel. This practically rules out mechanical damage to the sensor, according to the manufacturer.

Sensor pumps are popular because they allow the device to control itself: if the water rises to a certain level, the unit starts up - and switches off again when the level drops. This also saves operating costs. The ram protection safeguards this function.

By the way, unlike other suppliers, Tsurumi relies on electrodes to measure the water level. This approach is potentially much more fail-safe because it does not require mechanics. Electrodes also react faster and are usually more accurate.

Of course, every measuring instrument is vulnerable. In this respect, the recommendation to pump operators is to install the low-cost ram protection. The manufacturer has not yet stated whether this cover will become standard for new pumps. More information can be found at Tsurumi.eu or on YouTube, where an installation video is available.

Definitely recommended: Retrofittable ram protection for the level sensor of wastewater pumps (Photo: Tsurumi)
További információért kérjük, vegye fel a kapcsolatot:
Mr. Birger Schmidt, Marketing
Tsurumi (Europe) GmbH
Németország

A Tsurumi vállalat a világ egyik legtapasztaltabb szivattyúgyártója. A kiotói modern létesítményéből irányított Tsurumi évente több merülőszivattyút gyárt évente, mint bármely más szivattyúgyártó. Jelenleg több, mint 1800 különböző szivattyúmodell található meg a Tsurumi skáláján, beleértve a félvortex, vortex, nem eltömődő, vágó-, összehúzódó és vízeltávolító, csatorna- és szennyvíz-, szellőző és fúvó-, kiöntő egységes és úszóiszapfogó termékeket. A Tsurumi világszerte dolgozik, és kiterjedt márkakereskedői hálózata van Európában, Észak- és Dél-Amerikában, Ázsiában, Ausztráliában és Afrika egyes részein.